Skærmbillede 2014-02-26 kl. 14.10.46

Brogaards Historie

Brogaard ligger på den inderste del af Lammefjorden med ca 18 meter ned til fast bund og nogle af markerne ligger ca 2-3 meter under havets overflade.

De første ejere af Brogaard var pionerer. Brogaard ligger på Lammefjorden, og det område var indtil 1872 et åbent hav, med et stort fiskeri. Området blev tørlagt da der var brug for mere landbrugsjord.

I starten blev området primært brugt til græsning for dyrene, da det ikke var muligt at færdes med maskiner. Jorden var simpelthen for blød.
Brogaard har haft flere ejere, men ejes idag af Boje Skytte som købte gården i 1983.

Siden overtagelsen af Brogaard i 1983, har det været et ultimativt krav til Brogaards produkter, at forædling af grønsager og udbredelse af disse i Europa, har været prioritet 1, hvilket også har været medvirkende årsag til at Brogaards gulerødder har været valgt som årets Grand Cru gulerod.

Dette har været gjort med så stor success, at ikke alene efterspørges vore stikløg over hele Europa, men alene i Danmark afsætter vi mere end 2500 tons grøntsager. Den samlede efterspørgsel har været så stor at ikke alene produceres der på vore  egne 130 hektar men også på yderligere  tilforpagtede 300 hektar.

For at kunne leve op til de store kvalitetskrav, som stilles i samfundet i dag – og i øvrigt også fra samarbejdspartnere – har det været bydende nødvendigt at foretage en del investeringer. Brogaard er således i dag en yderst moderne virksomhed med alle de nyeste teknologier implementeret til gavn for forbrugere, leverandører og samarbejdspartnere.

Økologi

I år 2000 blev der tilforpagtet ca. 100 ha fra naboejendommen Stubberupholm, denne jord dyrkes økologisk. Omlægningen til økologisk produktion blev iværksat i 1995, og var fuldt gennemført i 2000.

Stubberupholm er også beligende på Lammefjorden, som er beriget med mange mineraler fra naturens side, og det er herfra vores grøntsager får deres gode smag. Vores gulerødder og kartofler er vel nok Danmarks bedste, både hvad angår kvalitet, men absolut også smag!
På Stubberupholm dyrker vi korn, gulerødder og kartofler.

Alle vores gulerødder vaskes og pakkes på det økoløgiske pakkeri “Søris” ved Slangerup. Så kig efter Søris gulerødder ude i butikkerne.

Vores kartofler dyrker vi kun på 3 år. Vi havde en vis skepsis om det kunne lykkedes uden nogen form for gødning og kemikalier. Vi startede med ca 4 ha, derefter 7 ha og i år har vi dyrket 16 ha i alt.

© 2023 Brogaard - Coast
Theme design by Coast